Links

Her samler vi links, både danske og internationale,
til hjemmesider med relation til FASD.

"En skæv start". Dokumentarfilm af Anja Dalhoff

Cecilie har fået en dårlig start på livet. Hendes far kendes ikke, og hendes mor er død. Moderen var alkoholiker og drak tæt under graviditeten. Cecilie fødes selv som alkoholiker og starter med at skulle afvænnes, men hun har muligvis også skader, der vil forfølge hende resten af livet. Filmen følger Cecilies første leveår på et behandlingshjem, hendes konstant forsinkede udvikling og op- og nedture – og slutter med hendes optagelse i en plejefamilie. »En skæv start« leverer et solidarisk materiale om et problem, vi ved eksisterer, men kender uendelig lidt til – og filmen rejser mange spørgsmål om samfundets prioritering af menneskelighed og behandling. Samtidig er det en varm historie om et lille væsens møde med en stor verden.

"Cecilies Verden". Dokumentarfilm af Anja Dalhoff

Cecilie har medfødt alkoholskade, FAS.

I filmen følger vi Cecilie, fra hun udskrives fra Hvidovre Hospital og får ophold på Skodsborg Observations og behandlingshjem. 1½ år gammel udsluses til en plejefamilie.

Plejemoderen fortæller om Cecilies udvikling, og vi følger Cecilie i mange dagligdags situationer i familien, i børnehave og skole.

Filmen kan købes hos Danishdoc

Filmen "Sårbare sjæle"

Filmen “sårbare sjæle” er en dokumentarfilm om Cecilie og Jonas, to unge med diagnosen FAS (føtalt alkoholsyndrom), der kæmper for en tålelig tilværelse.

Du skal logge ind med dit login til dit lokale bibliotek, eller www.bibliotek.dk

Den europæiske FASD Alliance

Den europæiske FASD Alliance blev grundlagt i februar 2011 for at imødekomme det voksende behov for europæiske fagfolk og ngo’er, der er involveret i FASD, for at dele ideer og arbejde sammen.
Den europæiske FASD Alliance er en nonprofit international organisation registreret i Sverige.

Spørg os

Her kan du spørge om alt hvad der har med FASD at gøre.
Vi har til hensigt at besvare spørgsmål i løbet af 3-4 arbejdsdage.